Relatie- en huwelijkstherapie Haarlem

Wanneer liefde een last is
Wanneer jij en je partner uit elkaar drijven, lijkt de hele wereld een grijstint te worden. Het beïnvloedt alles. Niets lijkt te werken, je voelt je moe en sleept jezelf door de dag. Je begint ook bepaalde dingen te vermijden. Eerst vermijd je de moeilijke onderwerpen, dan elkaar en uiteindelijk zelfs je eigen emoties. Je huis valt stil. En jullie stellen jezelf allebei dezelfde vraag: hoe zijn we hier terecht gekomen?

Je bent nog steeds samen
Je hebt je huwelijk nog niet beëindigd. Waarom? Misschien omdat je waardevolle herinneringen deelt. Je herinnert je de dagen dat je elkaar energie gaf in plaats van elkaar leeg te zuigen. Je herinnert je de tijden dat je ernaar verlangde samen te zijn. Misschien blijf je voor het gemak bij elkaar, of omwille van de kinderen?

Wat de reden ook is, er is nog steeds iets dat het de moeite waard maakt. Maar niet zoals het nu is. Er moet iets veranderen. Maar elke keer dat je erover probeert te praten, krijg je ruzie en geef je elkaar de schuld.

Niet alleen …
Probeer dit niet zelf op te lossen. Jullie zitten allebei vast in patronen waar je niet uit kunt komen. Uw argumenten zijn keer op keer herhaald (‘hier gaan we weer’), en het resultaat is altijd hetzelfde – elke keer weer. Dus je weet wat de uitkomst zal zijn voordat het zelfs maar is gebeurd.

Relatie- en huwelijkstherapie kan je helpen om uit die patronen van herhaling te komen en je open te stellen voor elkaars gevoelens en verlangens. Je zou de ander echt weer kunnen zien.

Wees niet verbaasd
Je denkt dat je elkaar door en door kent. En jij doet. Maar soms kan counseling mensen openstellen en ervoor zorgen dat ze zichzelf onder ogen zien en voorheen onbekende aspecten aan het licht brengen. Soms verbergen mensen bepaalde psychologische problemen voor elkaar om de relatie niet onder druk te zetten.

Relatiebegeleiding is de herontdekking van jezelf, de ander en van jullie beiden als koppel.

Scheiding
Soms is er gewoon geen oplossing. Als dit het geval is, moet u scheiden. Er is echter ook een praktische kant aan scheiding, een juridische en een emotionele. Je dacht ooit dat je de rest van je leven samen zou zijn, dus misschien zijn er kinderen bij betrokken. Deze kinderen, u en de relatie die u deelde, verdienen een goede afsluiting. Een relatieadviseur kan je hierbij helpen.