Over Hannah Bellinkx | coach & relatietherapeut Haarlem

relatietherapeut-haarlem-hannah-bellinkx

Mijn naam is Hannah Bellinkx (1980). Buro Bellinkx, werkplaats voor ontmoeting, is mijn praktijk. Ik ben getrouwd en ben moeder van drie kinderen. Ruim vijftien jaar heb ik gewerkt als gastouder, geïnspireerd door de antroposofie. Dat was een rijke periode, waarin ik veel tijd heb kunnen doorbrengen met kinderen, ouders en met mezelf. Ook nam ik ruimte om te reflecteren, vele opleidingen te volgen en alleen te zijn. Zo kwam het in mijn systeem om mensenlevens te gaan ‘lezen’. Vanuit die kracht werk ik nu als coach en gesprekspartner.

Zelf ben ik de jongste van vier kinderen. Mijn ouders hebben hun hele leven veel mensen opgevangen in ons huis in Gent – gastkinderen en mensen waar het een tijdje niet zo goed mee ging. Als kind herinner ik me dat er altijd veel mensen om de tafel zaten en dat er rijke ontmoetingen waren. Daar genoot ik van en soms vond ik het ook veel.

coach-haarlem_stoeltjes_turquoisekopie

Ik heb goed geleerd me te voegen, me aan te passen en me te schikken naar de ander. Ik heb moeten leren goed te voelen wat mijn behoeften zijn en daar vorm aan te geven.

Als er steeds zoveel mensen om je heen zijn is het aannemen van plek ook een thema. Dat is nog steeds een uitdaging voor me. Hoe neem ik de plek aan die er voor me is? Hoe doe ik dat als moeder, partner, vriendin, dochter?

Doordat mijn moeder vlak na mijn geboorte ernstig ziek was kon ik de eerste maand van mijn leven niet bij haar zijn. Ik heb dus vroeg geleerd heel ver te reizen met mijn ziel naar andere mensen toe.

Mijn kinderen zie ik als mijn grote leermeesters. Zij leren me dagelijks over mezelf. Zij drukken alle ‘error’ knoppen in die ik heb en ze drijven me vaak tot het uiterste. Ik kan me wanhopig voelen, onmachtig, een hele beroerde moeder en het volgende moment diep vervuld zijn van zo veel liefde. Ik kan intens geluk voelen voor die drie prachtige wezens die op ons pad kwamen. Zij leren me heel veel over mens zijn. En ze laten me steeds opnieuw zien dat goed genoeg echt goed is.

Mijn partner en ik vormen een goed team om het leven van alle dag vorm te geven. We zijn een ‘geoliede machine’, maar komen elkaar ook tegen binnen verschillende waarden en normen. Het is een uitdaging onze partnerrelatie vorm te geven. Intimiteit te leven met elkaar in de volheid van het bestaan. We kunnen ruzie maken als twee kleine kinderen, diepe thema’s worden dan geraakt. We kunnen steeds opnieuw vast komen te zitten in dezelfde groef. Om weer nader tot elkaar te komen vraagt tijd en ruimte. Met compassie opnieuw kijken, reflecteren en de diepe liefdesstroom die er is weer kunnen voelen en leven is wat we telkens weer proberen. Mijn partner is vrijeschoolleraar en hij begeleidt de intervisiegroep voor vaders.

Wij wonen nu met ons vijven in Haarlem. Ons huis komt uit op een binnenstraat waar ook de huizen van de buren op uit komen. Die binnenstraat is een plek waar we elkaar ontmoeten. Ik ben me heel bewust dat ik nu ik volwassen ben de roering, het gezellige van mensen om me heen en het plaatsmaken voor ontmoetingen op eenzelfde manier vormgeef als mijn ouders. Mijn kinderen groeien ook op met meer mensen om hen heen dan ons gezin. Zij worden groot in een gemeenschap.

Ik ben graag buiten en houd van hardlopen en yoga. Ik ben een gezelschapsmens en wissel graag uit over de dingen die ertoe doen. Kunst laat me even door andere vensters naar de wereld kijken. Verder kan ik intens genieten van series en films, lekker eten en een glaasje prosecco. En ik zing heel graag – dan roep ik mijn ziel.

Mildheid en het niet weten heb ik leren kennen als een groot goed. Het geeft me ruimte. De stilte opzoeken, mezelf toestaan het even niet te weten maakt dat ik rustig word en uit mijn vaste denkpatronen kom tot nieuwe gedachten.

Ik geloof er heel erg in dat als je de tijd krijgt om je verhaal te doen, er veel ruimte kan ontstaan. Ik ben er om naar jou te luisteren, getuige te zijn van jouw verhaal en neem mijn eigen moederschap, partnerschap en mens zijn mee in het traject dat ik met jou ga.

Heb je een vraag, heb je behoefte aan nabijheid, een luisterend oor of wil je een nieuwe stap maken? Neem dan contact met me op.

- Hannah werkt doortastend, is zeer eerlijk en wat ze zegt is kristalhelder. De werkwijze van Hannah heeft mij geholpen te werken aan dieper liggende uitdagingen die ik met eerdere coaches en begeleiders niet kon bereiken. - Anoniem, man