Autisme (ASS) en hoe ga je ermee om?

Als je merkt dat sommige dingen voor jou niet vanzelfsprekend gaan en je een diagnose hebt dan ontstaan er vaak vele vragen. wat betekent dit werkelijk voor mij? Hoe geef ik het een plek in mijn leven? Wat is mijn kracht naast de beperkingen die het heeft? 

Voor deze en vele andere vragen kan je bij mij terecht. Ik kan je helpen om autisme niet alleen te zien als beperking maar als een gave waar je rekening mee moet houden. Sommige dingen gaan je gemakkelijker af dan voor veel mensen, andere dingen zijn moeilijker. Als jij leert om je eigen uniek zijn en je eigen authenticiteit te zien in plaats van een beperking dan staat er niets meer in de weg om een goed en vervullend leven te leiden.

Ook voor ouders die een diagnose hebben ontvangen of twijfelen of zij hun kind willen laten diagnosticeren kan ik iets betekenen. Ik ben zelf ouder van een kind met autisme. Samen met mijn, partner en gezin, hebben wij een intensieve en heel rijke zoektocht achter de rug die ik nooit had willen missen. Ik heb zoveel geleerd over anders kijken en ervaren. Het heeft naast de wanhoop en het vaak niet meer weten, mijn blik en mijn leven enorm verrijkt.

Belangrijke gidsen en inspiratoren in mijn zoektocht naar de betekenis van autisme en hoe daar concreet mee om te gaan in het dagelijks leven zijn o.a Judith Visser, prof.dr.I.A van Berckelaer-Onnes en de medewerkers van het Ambulatorium aan de Universiteit van Leiden.